Thursday, April 19, 2007

Minu lemmikfilmid

Mulle meeldivad sellised filmid mis on põnevad ja naljakad. Minu lemmikfilmid on Kariibi mere piraadid, Shrek, Vesi peale jne. Kinodes tuleb mais Kariibi mere piraatide kolmas osa ja Shreki kolmas osa. Ma lähen kindlasti neid kahte filmi vaatama.

Saturday, April 14, 2007

Väike raamat

Tere! Ma teen väikese raamatu lasteaja lapsele. See raamat sobib tüdrukule kes oskab hästi lugeda. Selles raamatus on palju lauseid ja palju pilte ning räägib ühest kassipojast. Ta nimi on Miisu ja temast saab valitseja. Ma arvan, et sellele tüdrukule meeldib mu raamat ja kui ma jõuan, siis teen ühe raamatu poisile ka.

Thursday, April 12, 2007

Kadrioru kunstimuuseum

Tere! Täna me käisime Kadrioru kunstimuuseumis. kui me kohale jõudsime, siis ootasime kaks minutit ukse taga. Meie giid tuli õue ja ta tahtis, et me läheksime tahapoole kümme sammu, siis me astusime kümme sammu taha. Giid ütles, et lähme päikese kätte. Giid rääkis mõistatuse, mis korrusel oli valitsejad, is korrusel külalised ja mis korrusel teenijad. Õige vastus oli esimesel korrusel olid külalised, teisel korrusel olid teenijad ja kolmandal valitsejad. Me läksime sisse. Kunstimuuseumi seest oli ilus. Me võtsime riided ära ja panime nagisse. Kui valmis, siis giid rääkis, kes selle maja ehitas ja kes tahtis seal elada. Giid näitas meile kivist mingisugust tahvlit kuhu oli kirjutatud ladina keeles. Maja ehitas Peeter Esimene aga ta kahjuks suri kui see maja valmis sai. Me läksime peasaali ja istusime maha. Lakke oli ilus pilt maalitud. Giid rääkis meile ühe juttu, mis on seotud lae pildiga, et üks jahimees kuulis naiste hääli ja läks sinna kohta. Ta nägi peaegu paljaid naisi , siis üks naine võlus ta kitseks. Jahimees on pool kitse ja pool inimest ja tal on sarved peas.Läksime teise ruumi -seal oli sinine muster ahju peale joonistatud. Läksime kolmandasse ruumi - seal oli ilusaid maale ja vaase. Läksime neljandasse ruumi - seal oli riiulitel kolm lehvikut ja natuke maale. Läksime viiendasse ruumi - seal oli erinevaid kujusid portselanist. Läksime kuuendasse ruumi - seal oli tuba, kus oli kapp kuhu oli alla joonisatatud Kalevipoja tegevusi ja mis käib võtmega lahti. Laud ning diivan ,maalid, tool,karu kuju ja aken ka.Läksime seitmendasse ruumi - seal oli Peeter Esimese maalid, siis oli ka veel kuningannade maalid - ilusad olid. e läksime esimesele korrusele. Laua peal oli kaunitaride ja valitsejate pildid. Tüdrukud võtsid kaunitaride pildid ja poisid võttsid valitsejate pildi ja me hakkasime värvima. Õpetaja ka värvis. Lõbus oli.Kõikidel oli lõpuks ilusasti värvitud. Panime riided selga ütlesime head aega ja hakkasime tagasi kooli poole kõndima. Tore päev oli!

Wednesday, April 04, 2007

5 lauset.

Film on näidend. Minu arvates on muusika kunst. Foto on foto. Kas film on kunst? Kas foto on foto?

Tuesday, April 03, 2007

9 lauset

Koerad otsisid ja päästsid lumetormides eksinud inimesi. Minu sünnipäev on aprillikuus. Neile meeldib soojas olla. Kas sul on uus koer? Kas sulle meeldib shopata? Kas sa lähed uude kooli? Ära söö raha! Korista oma tuba ära! Õpi ära!

Sunday, April 01, 2007

Mina ja minu multikad

Ma vaatan ETV lasteekraani õhtupoolikul kell 17.05 ja õhtul kell 19.05. Ma vaatan mõnikord lasteekraani . Ma vaatan ka Cartoonnetworki, mis on inglisekeelne ja ma saan väga hästi aru, sealt tuleb vahepeal uusi multikaid ja multikaid, mida ma juba näinud olen. Ma arvan ,et üks multikas on tund aega, sellepärast ,et ühes multikas on nagu mitu erinevat lugu. Cartoonnetworki näen ma iga päev,kui tahan - see kestab 09.00-22.00.